СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА У ТУЗЛИ

 Светосавска академија у Тузли организована је и одржана у сарадњи са Српском православном црквеном општином Тузла и Српским просвјетним и културним друштвом „Просвјета“, у недјељу, 28. јануара у Епископском двору.
 У културно-умјетничком програму учествовали су етно-група „Тамјан“ из Угљевика под умјетничким руководством Јелене Костић и ученици Школе српског језика „Јутра плавог сљеза“ из Тузле, коју води Мирјана Лазаревић. Етно-група „Тамјан“ је Химном Светом Сави отворила ову академију, а на свом репертоару имали су традиционалне пјесме са простора Босне и Херцеговине, Србије, Македоније, Црне Горе и Бугарске као и многе духовне пјесме.
 Полазници школе српског језика су се представили одабраним текстовима у дијелу програма „СВЕТО СРЦЕ СВЕТОСАВЉА“
 Надахнуту бесједу о Светом Сави, „великом светионику у српској земљи пуној таме, незнања и сметености“, говорио је јереј Срђан Радмановић.
 Поздравни говор одржао је јереј Никола Чекетић, парох тузлански, и члан Управног одбора Друштва „Просвјета“.
 Пјесму „Иде нам Свети Сава“ епископа зворничко-тузланског господина г. Фотија прочитао је архијерејски намјесник протојереј-ставрофор Милош Тришић.
 Идуће године обиљежиће се један лијеп јубилеј: 145 година од прве светосавске забаве у Тузли, али и у Босни и Херцеговини.